Majlis Agihan Keuntungan Ladang Daerah Bagan Datuk

Di sekitar Majlis Agihan Keuntungan Ladang Daerah Bagan Datuk yang telah diadakan pada 2 Dismeber 2019. Agihan keuntungan Ladang Rakyat Daerah Bagan Datuk adalah daerah baharu yang ditambah dari senarai daerah asal iaitu hanya 3 daerah. Alhamdulilah pada awal tahun 2019 ini, penambahan daerah bagi agihan keuntungan Ladang Rakyat kepada 12 daerah di seluruh Negeri Perak akan memanfaatkan 3600 bakal penerima agihan keuntungan Ladang Rakyat ini.

Baca selanjutnya...

MAJLIS PENYAMPAIAN AGIHAN KEUNTUNGAN LADANG LAMBOR

MAJLIS PENYAMPAIAN AGIHAN KEUNTUNGAN LADANG LAMBOR PADA 18 NOVEMBER 2019 @ 9.00 PAGI

Agihan Ladang Lambor ini telah bermula sejak tahun 1997 dan sejak kali pertama aktiviti agihan ini dilaksanakan, Kumpulan PPPNP terus komited untuk memberikan sumbangan kepada golongan sasar dikawasan ini. PPPNP akan meneruskan aktiviti ini meskipun ketidaktentuan harga pasaran sawit dan Ladang Lambor kini di dalam peringkat penanaman semula. Untuk makluman semua, jumlah kuota bagi Ladang Lambor ini adalah seramai 700 orang penerima dan wang agihan adalah sebanyak RM300.00 seorang.

Baca selanjutnya...

Ekspo Antarabangsa Perak 2019 (PIEX 2019)

PPPNP selaku agensi kerajaan negeri Perak tidak melepaskan peluang menyertai Ekspo Antarabangsa Perak 2019 (PIEX 2019) yang berlangsung pada hari ini hingga 17 November 2019 di Stadium Indera Mulia, Ipoh.

PIEX merupakan platform terbaik mempromosi negeri ini sebagai pilihan terbaik rakan dagang dan pelaburan peringkat domestik serta antarabangsa.

Baca selanjutnya...

MAJLIS PENYAMPAIAN AGIHAN KEUNTUNGAN LADANG RAKYAT DAERAH MANJUNG

MAJLIS PENYAMPAIAN AGIHAN KEUNTUNGAN LADANG RAKYAT DAERAH MANJUNG PADA 19 NOVEMBER 2019 @ 9.00 PAGI

Selaku salah satu agensi kerajaan Negeri Perak, sudah menjadi hasrat PPPNP untuk membantu golongan sasar khususnya bagi rakyat Negeri Perak. Untuk makluman semua, agihan keuntungan Ladang Rakyat Daerah Manjung adalah daerah baharu yang ditambah dari senarai daerah asal iaitu hanya 3 daerah.

Baca selanjutnya...

MAJLIS PENYAMPAIAN AGIHAN KEUNTUNGAN LADANG RAKYAT DAERAH MUALIM

MAJLIS PENYAMPAIAN AGIHAN KEUNTUNGAN LADANG RAKYAT DAERAH MUALIM PADA 14 NOVEMBER 2019 @ 9.00 PAGI

Agihan keuntungan Ladang Rakyat Daerah Mualim adalah daerah baharu yang ditambah dari senarai daerah asal iaitu hanya 3 daerah. Alhamdulilah pada awal tahun 2019 ini, Ahli Lembaga Pengarah PPPNP telah meluluskan penambahan daerah bagi agihan keuntungan Ladang Rakyat kepada 14 daerah di seluruh Negeri Perak dan akan memanfaatkan 3600 bakal penerima agihan keuntungan Ladang Rakyat ini.

Baca selanjutnya...

Pembangunan Usahawan

  Muat Turun Borang  Borang Pinjaman Usahawan

Perladangan & Nurseri

Pada awal penubuhan, PPPNP telah memulakan aktiviti pertanian melalui tanaman kontan seperti ubi kayu,koko dan nenas.

Akuakultur

Produk Sejuk Beku Udang dan Produk Sejuk Beku Ikan Talapia merupakan dua projek yg dijalankan serentak di bawah pantauan PPPNP.