Majlis Penyampaian Agihan Keuntungan Ladang Rakyat Lambor, Bantuan Persekolahan Anak-anak Kakitangan & Bantuan Makanan Untuk Buruh Ladang PPPNP

Majlis Penyampaian Agihan Keuntungan Ladang Rakyat Lambor, Bantuan Persekolahan Anak-anak Kakitangan & Bantuan Makanan Untuk Buruh Ladang PPPNP ini telah berlangsung pada hari ini bertempat di Dewan Dato’ Ahmad Hambal, Bota Kanan.

Majlis ini dihadiri oleh Tuan Hj Yahanis Yahya (KPE PPPNP), YB Loh Sze Yee (merangkap Adun Jalong & Ahli Lembaga Pengarah PPPNP), Tuan Hj Mohd Zainuddin Bin Mohd Yusof (Ahli Lembaga Pengarah PPPNP), Tuan Hj Tamizi Mohd Jam (Penyelaras Parlimen Parit) dan juga ASP Kidam Bin Kumat (Ketua Polis Balai Bota). Jumlah penerima agihan keuntungan ladang rakyat Lambor pada tahun ini adalah seramai 670 orang penerima.

Galeri Gambar


Perniagaan Utama

Perladangan & Nurseri

Pada awal penubuhan, PPPNP telah memulakan aktiviti pertanian melalui tanaman kontan seperti ubi kayu,koko dan nenas.

Makanan & Minuman

Perak Agro Marketing Sdn Bhd (PAMSB) merupakan anak syarikat milik penuh kepada PPPNP sehingga kini.

Agrotourism

PPPNP telah mewujudkan resort yang berkonsepkan agrotourism iaitu Perak Agrotourism Resort (PATRO).

Kosmetik

Dalam usaha mempelbagaikan hasil pertaniannya, PPPNP melalui Perak Agro Farm Sdn Bhd telah mengambil alih kepentingan ekuiti

Akuakultur

Produk Sejuk Beku Udang dan Produk Sejuk Beku Ikan Talapia merupakan dua projek yg dijalankan serentak di bawah pantauan PPPNP.

Produk