Program Agihan Bubur Lambuk PerakFM

14 Mei 2019, Ipoh - Satu program Gotong Royong Memasak dan Agihan Bubur Lambuk Perak FM yang telah dianjurkan oleh warga Jabatan Penyiaran Malaysia (RTM Perak) dengan kerjasama PPPNP, Petronas LPG Perai, Jabatan Bomba Dan Penyelamat, Kelab Bakti Klebang, Berkat Serbaguna Adabi Perak, TM, MAYC, Srikandi Parlimen Tambun, MH Hotel, Putrade Allsuites at RPGC, Tower Regency, FAMA dan Kelab Sahabat Pendengar Radio Perak FM telah diadakan pada 14 Mei 2019.

Majlis pengagihan dan penyerahan bubur lambuk telah dirasmikan oleh YB Hasnul Zulkarnain Abd Munaim, Pengerusi Jawatankuasa Multimedia, Komunikasi & NGO di perkarangan Kompleks Sultan Nazrin Muizzuddin Shah. Penyerahan turut disampaikan oleh Tuan Haji Yahanis Yahya, Ketua Pegawai Eksekutif PPPNP. Sebanyak 5,000 bekas bubur telah diagihkan kepada orang awam seawal jam 3 petang.

Galeri Gambar


 

Perniagaan Utama

Perladangan & Nurseri

Pada awal penubuhan, PPPNP telah memulakan aktiviti pertanian melalui tanaman kontan seperti ubi kayu,koko dan nenas.

Makanan & Minuman

Perak Agro Marketing Sdn Bhd (PAMSB) merupakan anak syarikat milik penuh kepada PPPNP sehingga kini.

Agrotourism

PPPNP telah mewujudkan resort yang berkonsepkan agrotourism iaitu Perak Agrotourism Resort (PATRO).

Kosmetik

Dalam usaha mempelbagaikan hasil pertaniannya, PPPNP melalui Perak Agro Farm Sdn Bhd telah mengambil alih kepentingan ekuiti

Akuakultur

Produk Sejuk Beku Udang dan Produk Sejuk Beku Ikan Talapia merupakan dua projek yg dijalankan serentak di bawah pantauan PPPNP.

Produk