Parit Riverbank Run

Parit Riverbank Run ini merupakan salah satu platform bagi mempromosikan Program Perak SADC Agrofest 2019 yang akan diadakan pada November nanti. Beberapa acara larian anjuran PPPNP (Road to Perak SADC Agrofest 2019) ini telah pun diadakan di beberapa lokasi seperti Tambun, Sg. Manik dan bakal diadakan di Tualang Sekah serta di Ipoh pada bulan November nanti.

Turut diadakan acara Penyampaian Geran Hak Milik RPB (Rancangan Pertanian Berkelompok) Kubang Chandung dan Rimba Raja kepada 10 orang penerima, penyerahan surat tawaran Skim Pinjaman Usahawan PPPNP kepada 2 orang penerima serta sesi memperkenalkan pengusaha baharu atau operator baharu bagi menguruskan Lanai Casuarina Cempaka Sari @ Parit ini.

Dengan adanya penganjuran program seperti ini, ia dapat mewujudkan peluang untuk kita saling kenal mengenali diantara satu sama lain bagi mengeratkan perhubungan diantara agensi kerajaan, NGO dan orang ramai. Melalui kerjasama seperti ini juga kerajaan Negeri dapat menganjurkan lebih banyak program demi kesejahteraan masyarakat.

Tetamu kehormat : YB Abdul Yunus Jamahri, Pengerusi Jawatankuasa Kemudahan Awam, Infrastruktur, Pertanian dan Perladangan.

Galeri Gambar


 

Perak SADC Agropreneur Pitch

        CADANGAN DAERAH-DAERAH DI NEGERI PERAK:-   *Sebarang perubahan tempat dan tarikh akan dimaklumkan kemudian   Muat Turun Borang

Pembangunan Usahawan

  Muat Turun Borang  Borang Pinjaman Usahawan

Perladangan & Nurseri

Pada awal penubuhan, PPPNP telah memulakan aktiviti pertanian melalui tanaman kontan seperti ubi kayu,koko dan nenas.

Akuakultur

Produk Sejuk Beku Udang dan Produk Sejuk Beku Ikan Talapia merupakan dua projek yg dijalankan serentak di bawah pantauan PPPNP.