Majlis Agihan Keuntungan Ladang Daerah Kuala Kangsar

Di sekitar Majlis Agihan Keuntungan Ladang Daerah Kuala Kangsar yang telah diadakan pada 4 Disember 2019. Agihan keuntungan Ladang Rakyat Daerah Kuala Kangsar adalah daerah baharu yang ditambah dari senarai daerah asal iaitu hanya 3 daerah.

Alhamdulillah pada awal tahun 2019 ini, penambahan daerah bagi agihan keuntungan Ladang Rakyat kepada 12 daerah di seluruh Negeri Perak akan memanfaatkan 3600 bakal penerima agihan keuntungan Ladang Rakyat ini. Antara tetamu yang hadir adalah YBrs Tuan Ahmad Munir Bin Ishak selaku Pegawai Daerah Kuala Kangsar, YBrs Dr. Hashim Bin Bujang selaku Penyelaras DUN Manong, YBrs Encik Azahari Bin Hassan selaku Penyelaras DUN Lubuk Merbau dan YBrs Encik Mohamad Hairul Amir Bin Sabri selaku Penyelaras Dun Lintang.

Galeri Gambar


Perak SADC Agropreneur Pitch

        CADANGAN DAERAH-DAERAH DI NEGERI PERAK   *Sebarang perubahan tempat dan tarikh akan dimaklumkan kemudian     Muat Turun Borang

Pembangunan Usahawan

  Muat Turun Borang  Borang Pinjaman Usahawan

Perladangan & Nurseri

Pada awal penubuhan, PPPNP telah memulakan aktiviti pertanian melalui tanaman kontan seperti ubi kayu,koko dan nenas.

Akuakultur

Produk Sejuk Beku Udang dan Produk Sejuk Beku Ikan Talapia merupakan dua projek yg dijalankan serentak di bawah pantauan PPPNP.