Dusun Rasau Perdana

OBJEKTIF

  1. Mewujudkan satu skim pertanian dusun buah-buahan moden yang terancang serta dilengkapi dengan kemudahan rumah rehat / dusun, infrastruktur dan utiliti asas.
  2. Mewujudkan satu kawasan pertanian yang berkonsepkan ‘homestead/country home’ atau dusun rekreasi sebagai kawasan rehat hujung minggu bagi golongan eksekutif dan professional.
  3. Mewujudkan satu pembangunan yang seimbang dan sesuai dengan lokasi dan topografi tapak supaya ianya bercirikan mesra alam.
  4. Meningkat tahap ekonomi serta member peluang kepada penduduk sekitar memperolehi peluang pekerjaan dalam sektor pertanian.

LOKASI

Dusun Rasau Perdana ini terletak 15km disebelah utara Bandar Tanjung Malim, 22 km dari Slim River.
Dusun Rasau Perdana telah dirasmikan oleh Y. Bhg. Tan Sri Samsudin Bin Osman, Ketua Setiausaha Negara pada 19 Februari 2006

MAKLUMAT LADANG
NAMA PENGURUS : EN. MOHD NORIDZUWAN BIN MOHD KABRI
TEL : 019-5000673
EMAIL: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

NO. TELEFON PEJABAT : 013-7797794
EMAIL: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Perak SADC Agropreneur Pitch

        CADANGAN DAERAH-DAERAH DI NEGERI PERAK   *Sebarang perubahan tempat dan tarikh akan dimaklumkan kemudian     Muat Turun Borang

Pembangunan Usahawan

 Agropreneupitch & Skim Pinjaman Usahawan    Projek Rintis Usahawan Graduan Senggang & PAIV   Projek Pemacu Agrotani Perak (PEMACU) &

Perladangan & Nurseri

Pada awal penubuhan, PPPNP telah memulakan aktiviti pertanian melalui tanaman kontan seperti ubi kayu,koko dan nenas.

Akuakultur

Produk Sejuk Beku Udang dan Produk Sejuk Beku Ikan Talapia merupakan dua projek yg dijalankan serentak di bawah pantauan PPPNP.