Ruang Niaga

Forest'secret @, Casuarina @ MeruKumpulan PPPNP memasarkan produk kecantikan kosmetik Forest Secret dengan pembukaan ruangniaga Forest Secret di Hotel Casuarina@Meru pada 14 April 2014 kepada masyarakat setempat yang telah dirasmikan sendiri oleh Yang Berhormat Dato Seri Diraja Dr. Zamberi Bin Abd Kadir.


PERAK AGRO, SILIBIN

 

Dalam usaha untuk memasarkan produk secara terus, sebuah ruang niaga diletakkan di bawah pengurusan Perak Agro Marketing Sdn Bhd telah dibuka dan beroperasi di Silibin, sejak Disember 2014, berperanan sebagai pusat jualan setempat bagi semua produk jenama PEGRO. Tanpa adanya penglibatan orang tengah, Kumpulan PPPNP dapat mengawal harga pasaran sesuai dengan komitmennya untuk menjual barangan produk hasil tani premium dengan harga yang berpatutan.

 


Kedai ini juga berfungsi sebagai pusat pengumpulan dan pengurusan bagi kerja-kerja membekal produk berjenama PEGRO dan buah-buahan segar kepada Hotel Casuarina@Meru dan bagi pengedar-pengedar produk PEGRO yang lain.

Pembangunan Usahawan

   Projek Rintis Usahawan Graduan Senggang & PAIV   Projek Pemacu Agrotani Perak (PEMACU) & Green Urban Farming (Green Perak)   Program

Perladangan & Nurseri

Pada awal penubuhan, PPPNP telah memulakan aktiviti pertanian melalui tanaman kontan seperti ubi kayu,koko dan nenas.

Akuakultur

Produk Sejuk Beku Udang dan Produk Sejuk Beku Ikan Talapia merupakan dua projek yg dijalankan serentak di bawah pantauan PPPNP.