Print

Bantuan W3C Org Kurang Upaya

Ditulis dalam Maklumat Tetap

Informasi - Bantuan W3C

Portal Rasmi Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access.

 

Pengguna cacat penglihatan
Dapatkan IE Page Reader disini.

 1. Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda harus memuat turun MS Speech API. Jika anda menggunakan Windows2000, besar kemungkinan sistem anda sudah memiliki komponen ini.
   
 2. Anda juga perlu memuat turun sekurang-kurangnya satu Speech engine . Speech engine adalah 'suara' seseorang lelaki atau perempuan, yang akan bercakap dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain.
   
  Untuk arahan selanjutnya bagi menggunakan komponen ini, sila klik disini .


Pengguna buta warna
Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan diruangan atas setiap halaman Laman Web Rasmi PPPNP. Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang disediakan samada putih, hitam, hijau atau merah. Warna templet Portal Rasmi PPPNP akan berubah serta-merta mengikut warna yang dipilih.

 

Pengguna warga tua
Bagi pengguna warga tua, Portal Rasmi PPPNP ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas setiap halaman Portal Rasmi PPPNP. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian. 

Hubungi Kami

 • No 3 Jalan Taman Kinta,
  Taman Chateau
  30250 Ipoh Perak Darul Ridzuan
  No Tel: 05-253 7924 / 28
  No Faks: 05-2534814
Kerajaan Negeri Perak Darul RidzuanVisit PerakMyGovernmentJPAMAMPUMSC1MalaysiaMyIdeas